Autor: 021.rs

Novi Sad
13.01.2023.
21:47 > 22:31
Ni 24 sata nije prošlo od pisanja 021.rs o oborenim i oštećenim saobraćajnim znacima, a nadležne službe su ih popravile.
  • Hana

    14.01.2023 12:41
    Debilizam veka
    Grad vode nesposobni kadrovi sns stranke, sa kupljenim diplomama, šta drugo očekivati. Sramota kako se sve u gradu srozalo.
  • Kerefeke

    14.01.2023 11:53
    Redakcijo prate Vas!
    Znaci i ONI su vasi follower-i. MI Vas pratimo jer ste glasnogovornici gradjana nase varosi i drzave. ONI Vas prate jer Vas se boje.
    Hvala Vam sto postojite!
  • Nimbus

    14.01.2023 11:08
    @Vidoviti Limanac
    Ne mislim da bi to bilo resenje. Ovu vlast zabole ..... za resavanje problema gradjana. To rade samo kad je medijski kompromitovano. Sve rade populisticki. Setimo se svecanog postavljanja kamena temeljca za semafor. Ej bre! Svecano su otvorili rupu u zemlji 40 x 40 cm! Pa rukohvat za stepeniste, lift, WC u skoli...
    Inace, sve se radi retroaktivno. Tek kad se nesto desi. Nista unapred. Tek kad neko pogine, postavi se semafor/lezeci. I slicne stvari.
  • Vlada

    14.01.2023 11:01
    Kako nam ke tako nam je
    Odlična priča❗
    Sve je počelo onda kad za mene nije bilo mesta u obdaništu.
    Bio sam mali, ali vrlo svestan i odmah sam se učlanio u Partiju.
    Tog momenta sam primljen u obdanište i za mene je počeo Partijski život.
    U osnovnu školu primio me je Direktor Naš Član, i poverio Učiteljici Našem Članu.
    Završio sam kao vukovac, sa svim peticama.
    U srednju školu primio me je Direktor Naš Član i upoznao sa Razrednim starešinom Našim Članom. Bio sam odličan đak.
    Prijemni na fakultetu bio je prava pesma – jer ga nisam ni polagao. A i zašto bih, kad su svi Dekani Naši Članovi.
    Studije su mi išle izvanredno, jer sam odmah dobio spisak Profesora Naših Članova. Diplomirao sam pre roka i ujedno i magistrirao.
    Počeo sam da radim u odličnoj firmi, kod Direktora Našeg Člana, i verovatno bih uskoro i sam postao Direktor da mi se nije desila nesreća. Puklo mi je slepo crevo i hitno sam prebačen u bolnicu. To je trebalo da bude relativno bezopasna operacija, ali, nažalost, Dežurni hirurg bio je Naš Član.
    Nisam preživeo.
  • YA

    14.01.2023 10:18
    @ NS
    U Parkingu nisu samo privatne klinike u pitanju. Tu spada i trg ispred Zavoda za zaštitu radnika. I tamo su papiri i kartoni zaposlenih. Gde bi inače radnici Parkinga dobili bolovanje?
    Isto je ispred kafića. Tu je cuga i WC za radnike Parkinga.
    Ali ima još nešto! To je uveo pokojni direktor iz DS. U sistemu postoje uneseni brojevi registracija. To nije zvanično i ne važi kao opšte pravilo! Ali, kada kontrolor parkiranja izvrši unos registracije u sistem, sve se na tome završi. Radnik ne može da izda doplatnu kartu dok mu to sistem ne dozvoli (na osnovu unete registracije, sistem vrši proveru uplate, odnosno posle 15 minuta izdaje – štampa doplatnu). A ovde sistem zanemi i radnik samo može da produži. Koliko god puta da unese, isto je. Tako da nesmetano dotični, zaslužni građanin (on, njegova žena, tašta, ljubavnica…), može da stoji gde hoće i koliko hoće. Nema doplatne!
    "Mala privilegija" za vladajuću elitu.
  • Slanobarac

    14.01.2023 08:27
    A Klisa
    Da Vaši reporteri dođu recimo na raskrsnicu Čenejske i Otokara Keršovanija, da vidite svakodnevni kolaps, gde su poskidani znaci, a policija i auto-škole dolaze svaki dan u pekaru i niko ne prijavljuje. Niti obeleženih pešačkih prelaza, a učenici dolaze po hranu, samo se čeka da neko pogine.
  • Milana

    14.01.2023 08:26
    Hoću neću
    Ima i drugih većih i trajnih uništavanja, samo se o njima izbegava pisati.
    Od zgrade Agrovojvodine ka Štrandu, trajno uništeno zelenilo, višegodišnji borovi sasečeno korenje, PVC "tepih" preko travnjaka...
    Upravo se gradi parking na susednoj zgradi, naravno kockarnici.
  • Bill

    14.01.2023 07:51
    Sve je do toga ko je na čelu parade. Ne valja li komandant, parada je nikakava!
    Onomad (do 2000. godine), dok je u Zelenilu tehnički bio M.M. i te kako se znao red. M.M. bi svako popodne prošetao po jednom kvartova Novog Sada i šmeknuo „uredbu kako stoji“. Onda bi se u ponedeljak, na kolegijumu, naspominjao roditelja rukovodiocima Radnih jedinica, kod kojih je, u njihovoj zoni, našao da nešto sa zelenilom nije u redu. Oštećenja stabala, nepokošena trava, smeće u parku itd. Sve ono što bi rukovodioci sami trebali da vide i srede (poprave)…
    Očito da u JKP Put, nedostaje neko tipa M.M.
  • Vidoviti Limanac

    14.01.2023 07:50
    Rešenje?!
    Već neko vreme razmišljam kako niko od ovih na vlasti u 21. veku nije palo na pamet da napravi jednu aplikaciju za sve gradsko komunalno.
    Fotkaš problem, otvoriš app, odabereš kategoriju problema, upišeš opis, na mapi selektuješ lokaciju, zakačiš fotku, klikneš prijavi.
    Ovo bi imalo višestruku korist...
    Ali avaj, moralo bi se onda raditi...
  • Vidoviti Limanac

    14.01.2023 07:44
    Izgleda...
    Izgleda da tek kad 021 skrene pažnju na nešto ovi briže bolje probaju da to srede.
    Tužno...
    Ako ništa drugo mi građani smo možda našli način kako sa nekim problemima da izađemo na kraj.
    Telefone u ruke, fotke @021 i onda se nadamo da će nam 021 izaći u susret i pisati i o našem problemu.
    Kod nas se npr. smeće uvek nagomila oko nadzemnih kontejnera, lišće nikad ne odnose tako da se već godinama na trotoarima preko zime pravi kompost, a kad otopli i osuši se šta je ostalo postaje prašina...
    Mogao bih ovako još puno ali ograničeni su komentari.
    Tužno....
  • Ivan

    14.01.2023 06:15
    .
    U ovom slučaju se vidi da je znak nakrivljen nepropisnim parkiranjem na trotoar, čak i za vreme popravki je bilo parkiranih.
  • Favela

    14.01.2023 00:00
    Fa-ve-la
  • @ NS

    13.01.2023 23:51
    Često ovi iz Parking servisa koji rade na pauku imaju dogovor sa privatnim klinikama, zubarskim ordinacijama, notarima, . . . da ne diraju automobile koji su parkirani ispred na trotoaru jer su to automobili stranaka, pacijenata, mušterija.
    U to sam se više puta lično uverio kada bih pozvao pauka zbog parkiranog vozila na trotoaru ispred neke ordinacije. Dođu i samo produže dalje kada vide ispred kojeg broja je parkirano vozilo a veoma često ljudi u šoveršajbni ostave papirić na kojem napišu da su u ordinaciji, kod notara, . . . pa ih pauk samo zaobiđe.
    Na primer zovem ih zbog auta koji je parkiran celom površinom trotoara ispred neke ordinacije. Dođu, vide cedulju a onda random pokupe auto koji stoji desetak metara dalje i koji je tako parkiran na trotoaru a da je ostavio mesta da može pešak slobodno da prođe.
  • assad

    13.01.2023 23:14
    A sad još da se late metle, lopate i creva s vodom i da očiste ulice i bulevare od blata i smeća.
  • Mudri

    13.01.2023 23:08
    I ja sam nekoliko puta prijavljivao oštećenja puta preko portala JKP Put i stvarno su sredjivali. Generalno mislim da sva ta preduzeća za održavanje hoće da poprave stvari samo im nedostaje služba koja će proaktivno obilaziti i beleziti šta treba popraviti ili da se gradjanin više aktiviraju i prijavljuju oštećenja, kvarove i slično. Takođe i mediji imaju vaznu ulogu, a na kraju svi imamo isti cilj da nam grad bude lepši i bezbedniji.
  • NS

    13.01.2023 22:42
    Saobraćajni znakovi
    Čija je nadležnost postavljanje saobraćajnih znakova?U Ulici Đorđa Magaraševića ispred broja 8(kod privatne poliklinike SONS) vozila se parkiraju na trotoaru,znak ne postoji i pauk ih ne dira,dok okolo stalno patroliraju.Pešaci su prinuđeni da idu sredinom kolovoza.Pozivam nadležne da postave znak i obeleže trotoar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna